Inga Leonavičiūtė (sud.) „1009 metai: Šv. Brunono Kverfurtiečio misija“

287 psl. | 150×220 | © 2006 | ISBN: 9955-656-22-0

Knyga susideda iš dviejų dalių. Pirmojoje pateikiama Edvardo Gudavičiaus studija apie šv. Brunoną ir jo paskutiniosios misijos sąsajas su Lietuva. Antrąją knygos dalį sudaro šv. Brunono gyvenimo šaltinių publikacija.

6.99

Add to wishlist

1009 m., kai europiečiai pamatė, jog sukakus tūkstantmečiui pasaulio pabaiga neatėjo, prasidėjo naujas misijų pliūpsnis. Vienuolis ir vyskupas Brunonas iš Kverfurto iškeliavo į Rytų Europą ir žuvo – ta proga viename vokiečių metraščių pirmąkart paminėtas Lietuvos vardas…

Pirmąjį Lietuvos paminėjimą gaubia paslaptys. Kur iš tikrųjų, į Prūsiją ar Rusiją, nukeliavo šventasis Brunonas? Ką jis veikė pas pečenegus? Kokia jo žūties priežastis? Ar jis žuvo tikrai Lietuvos pasienyje? Galiausiai, ką reiškė „Lietuva“ naujo tūkstantmečio aušroje?

Išsamus šaltinių, liečiančių Brunono misiją, rinkinys skatins ieškoti naujų atsakymų į šiuos klausimus arba vers tikrinti senus. Prof. Edvardo Gudavičiaus įvadinė studija puikiai pristato tai, ką žino tyrėjai šiandien ir ką dar turės išsiaiškinti…

Knyga susideda iš dviejų dalių. Pirmojoje pateikiame prof. Edvardo Gudavičiaus studiją apie šv. Brunoną ir jo paskutinės misijos sąsajas su Lietuva. Antrąją knygos dalį sudaro šv. Brunono gyvenimo šaltinių publikacija.